Tänään olimme taas agilityn alkeiskurssilla. Tämänkertainen agility oli kylläkin aika vapaamuotoista, mutta silti ohjattua. Alkuun menimme Nitan kanssa yhdistelmää 2 x hyppy, putki, 2 x hyppy, putki. Joka meni suhteellisen hyvin. Muutaman kerran treenin jälkeen jopa täydellisesti.

Seuraavaksi kokeilimme keinua. Tällä alkeiskurssilla ensimmäistä kertaa, mutta aiemmin Minnan koirakoulussa kerran. Sekin kohtalokkaasti. No, mutta keinu meni yllättävän hyvin. Ensimmäinen kerta mentiin hieman varoen, toinen mentiin jo vauhdilla, mutta en muistanut "jarrututtaa" vauhtia niin Nita hyppäsi alas, kolmannella kerralla oli jo vauhtiakin mukana.

Sitten käytiin puomilla ja A-esteellä. Ne ovat menneet jo alusta asti sanottaisiinko että loistavasti muuten, mutta lopussa Kontaktipinnalle jääminen tuottaa vielä hieman ongelmia, eiköhän se siitä.

Kepeille mentiin seuraavaksi. Ne ovat eniten harjoitusta tuottava este. Kuusi keppiä menee nipin napin talutushihnasta suuntaa ohjaten. Ilman minun ohjausta ei tajua edes ideaa. Onneksi meillä on pihalla kuusi keppiä joita täytyy nyt treenata päivittäin. Kyllä ne siitä alkaa pikkuhiljaa luonnistaa.

Lopuksi otettiin erinlaisia radanpätkiä;

-Ensin "putki, putki, rengas"
-Toisena "hyppy, putki, putki, rengas"
-Ja viimeisenä pisin meidän ottama sarja "hyppy, hyppy, putki, hyppy, hyppy, putki, putki, rengas"

Ihan hyvin meni nuokin radanpätkät, mutta alussa se lähteminen tuottaa vielä hieman ongelmia. Katsekontakti on kyllä minuun, mutta vaikka kuinka yrittää houkutella hypylle niin ei lähde. Jos "aloitusesteenä" on jokin muu esimerkiksi putki. Lähtee kyllä mielellään. Tämä on toinen asia mitä pitää harjoitella kotona meidän putken ja hyppyjen avulla. Renkaaseen meno vauhdista oli ennen tätä kertaa kinkkinen juttu, Nita kiersi aina renkaan, mutta tarpeeksi monesti kun radanpätkää otettiin, hoitui sekin homma nokkelasti. =Yksi opeteltava vähempänä.

Nyt sitten agilityn alkeiskurssin jälkeen jatkamme agia hieman vapaamuotoisemmin samaan aikaan puoli tuntia pitempään kestävällä shelttien vuorolla. Pitää nyt vain toivoa ettei Nitalle tulisi juoksu kesken. Mutta jos tulee niin minkäs mahdan, sitten käyn vapaa ajalla kentällä kun tuli liityttyä tuohon Oulun Koira Kerhoon. Kesäkausimaksukin on hoidettu.

Tänään aamulla lenkillä käydessään oli hieman erikoisempi lenkki. Heti ens alkuun ohitimme Nitan vakituisen huomiota herättävän kohteen. Nimittäin ojassa oleva "putki"(vai miksi sitä sanotaankaan). Siellä nukkuu monesti kissa, jota Nita etsii.J-O-K-A kerta sen ohittaessa. Otin videonpätkän Nitan lähestyessä ojaa, jonka yritän tässä värkätä mahd.pian sivuille nähtäville. Myöhemmin lenkillä menimme metsään, kipitti metsäpolkua pitkin orava aika vinhaa vauhtia. Nita tietenkin yritti lähteä perään, mutta minä olin erimieltä joten ei hihnaa pidemmälle päässyt. Sitten kävelimme metsäpolkua pitkin metsän halki jossa on sopivasti kolme puuta kaatunut polun päälle. Nippeli loikkii ne ovelasti yli, kuten agility aidat.

Tämä päivä vietettiin suurimmaksi osaksi ulkona.

Taisipa iskeä taas puheripuli, joten teksiä tuli aika paljon. :)